Hem » E-handel » Bambora

Bambora en internationell betaltjänst för Sverige

Bambora som kanske ännu inte är så känt på den svenska marknaden är en enormt stor betallösning som erbjuder flera fördelar för framförallt svenska e-handelsföretag.

Idag finns Bambora som ett alternativ för e-handlare att ta betalt på 65 olika marknader. Fler än 126 000 företag använder Bamboras tjänster för att ta betalt av sina kunder runt om i världen.

Funderar du på Bambora som ett alternativ för din checkout så ska du fortsätta att läsa det här inlägget. Bambora är nämligen ett av de bästa alternativen för svenska e-handlare som söker en internationell helhetslösning.

Många konkurrenter till Bambora som är mer internationellt välkända än Bambora har i många fall dålig förmåga att erbjuda sina kunder en attraktiv betaltjänst som fungerar både i Sverige och på andra marknader. Detta gör Bambora till en intressant alternativ för e-handlare som söker en helhetslösning som är gångbar på olika marknader.

Problem som du kan undvika genom att använda Bambora är exempelvis höga transaktionsavgifter för olika länder, begränsningar avseende valutor som du kan ta betalt i eller helt enkelt att exempelvis svenska banker avbryter kortköp av säkerhetsskäl (något av det värsta som du kan utsätta dina kunder för).

Dessutom har Bambora även bra tjänster för Omnikanal (Omni-channel). Du kan hantera betalningar både i fysiska butiker, online och via appar.

Här går jag igenom det du behöver känna till om den här betaltjänsten för att fatta ett bra beslut för din e-handel. Läs även mer om intressanta betallösningar för checkout och e-handel här.

Betalningar utöver Checkout

Bambora fungerar utmärkt för företag som söker en lösning för omnikanal. För att ta betalt i exempelvis fysiska butiker krävs att du skaffar ett inlösenavtal därefter kan du ansluta din kassa med en kortterminal.

Bamboras enklaste lösning för ta betalt via kortterminal är Bambora One. Tjänsten går snabbt att komma igång med och ligger bra till prismässigt. För Omnikanal eller e-handelsföretag som söker en mer anpassad modell för att ta betalt via olika kanaler kan Bambora skräddarsy kundanpassade betallösningar.

Du kan även ta betalt via faktura. Din kund kan då välja att betala efter 2 veckor eller upp till 36 månader efter köp. Fördelen för dig som handlare är att du får betalt direkt och Bambora tar hand om skulden. Till skillnad från betalningar som sker via kort i din checkout kommer du att få vänta på att pengarna ska föras över till ditt konto något längre (upp till en vecka).

Prismodell för checkout

Månadsavgift:245 kr
Kortbetalningar inom EEA:Från 1,95%
Kortbetalningar utanför EEA:Från 2,95%
Avgift för Swish:Swish 2,45 kr + bankens avgift
(Här kan du hitta information om avgifter som de svenska bankerna tar ut för Swish.)

Pridmodell Bamboras kortterminal

Avgift för kortterminal:Från 199 kr/mån
Avgift per transaktion:Från 1,5%
Startavgift:0kr
Bindningstid:24 månader

Fördelar med Bamboras betallösningar

  • Checkouten fungerar med några av de största e-handelsplattformarna och kan enkelt installeras med plugin. I nuläget kan är Bambora integrerat med exempelvis: Prestashop, WooCommerce, Magento och Opencart.
  • Nordisk chatsupport och kundtjänst.
  • Bambora ser till att du får pengarna till ditt konto nästkommande bankdag från det att en kund köpt en produkt eller tjänst i din webshop. Det kan jämföras med exempelvis Klarna som håller pengarna i 14 dagar innan utbetalning till ditt företagskonto.
  • Den här betallösningen är mer gångbar internationellt än de flesta andra svenska (och även internationella) betallösningar på marknaden. Exempelvis kan du ta emot betalningar i drygt 100 olika valutor och ändå få betalt i SEK (eller annan valuta om så önskas).
  • Komplett betallösning för Omnikanal. Du kan ta emot kortbetalningar i fysiska butiker, i din webshop eller via appar. Bambora är anslutet till några av världens största nätverk för kortbetalning så som: Visa, Mastercard, JCB, Diners Club och UPI.
  • Du kan även erbjuda dina kunder att betala via faktura, delbetalning och Swish.
  • Erbjuder även kringtjänster i form av finansiering och företagslån. Företagslån via Bambora baseras på historiska transaktioner via kortomsättning och kan vara ett intressant alternativ för företag som önskar expandera.