Utmaningar med sociala medier

Det finns såklart också utmaningar att ta i beaktning innan man t ex startar nya sociala medie-kanaler eller gör omfattande strategier… 

Tidskrävande

Kommunikation i sociala medier är trots effektiviteten något som är ständigt pågående och aldrig sover. Därav kräver det interna och externa resurser, en hel del handpåläggning, kunskaper och mycket material.

Sara Öhman, digital expert skriver i ett blogginlägg om just tidsaspekten: 

“Det är klart att det tar tid att lyckas! Precis som med sökmotoroptimering behöver både plattformarna och din målgrupp vänja sig i tre månader av din aktivitet. Du behöver lägga ned 10 timmar i veckan (40-50 timmar/månad)  för att lyckas med sociala medier. Snittföretaget lägger ned 30 timmar/månad på sociala medie. En Influencer som lever på sina kanaler ca 80 timmar/månad (innehållsskapande, postande och interaktion inräknat, ej admin och förhandling med kunder). Om du inte upplever att du får utväxling av era sociala medier gör du förmodligen fel saker.” 

Plattformar ändras snabbt och även beteendet

När du satt en strategi måste det vara ett levande dokument som snabbt kan uppdateras. 

Mätning & mål

Det kan vara svårt att definiera och följa upp mål kopplade till sociala medier. Här gäller det att vara nitty gritty med vad målet är för varje specifik insats och sen följa upp på just det.

Reklamtrötthet

Ja, människor är generellt sett trötta på för många och fel budskap, även i sociala kanaler. 

ANVÄNDBARA LÄNKAR

Följ dessa tre inspirerande personer för att få mer inblick i sociala medier och Content Markerting:

1. Sara Öhman: https://saraohman.se/category/julkalender-digitala-marknadsforingstips/ 

2. Pontus Stanstrup: https://staunstrup.se/ 

3. Anna Råström: https://www.linkedin.com/in/annarastrom/ 

PST… Om du inte läst senaste rapporten från Svenskarna och Internet bör du ladda ned den och läsa på om din målgrupp: https://svenskarnaochinternet.se/

Nu hoppas jag att du känner dig introducerad till innehåll i sociala medier och redo att komma igång med lektionerna!