Vad är Svea checkout? Betalning och faktura via Sveawebpay

Svea checkout (Sveawebpay) är en betaltjänst som tillhandahålls av Svea Ekonomi. Sveas betaltjänster uppfyller i princip alla kriterier för att utgöra en av de absolut bästa betallösningar som finns på den svenska marknaden för e-handelsföretag.

Vid kontakt med Svea har de uppgett att Swea Webpay i huvudsak fokuserar på etablerade e-handelsföretag med hög omsättning. För mindre e-handelsföretag och startups hänvisar man till en annan betaltjänst, Payson AB (Payson Checkout), som ägs av moderbolaget Svea.

Svea Ekonomi har ingen officiell prislista på sin webbplats. Eftersom att tjänsten är avsedd för etablerade e-handelsföretag kommer prissättningen att beräknas på exempelvis ditt företags:

 • Totala omsättning
 • Snittorder
 • Fördelning B2B/B2C

Det finns flera fördelar för framförallt etablerade e-handelsföretag med att överväga Sveas betallösning. För det första är Svea webpay väl anpassat för att hantera betalningar både via B2C och B2B.

dynamisk betallösning för b2b

Men kanske ännu viktigare, Svea Ekonomi utgör ett av de mest välkända märken som finns bland konsumenter på den svenska marknaden.

Svea Ekonomi är en stor och väletablerat koncern som tillhandahåller finansiella tjänster i både Sverige och flera andra europeiska länder. De har finansiella muskler för att kunna erbjuda dina kunder goda villkor vad det gäller exempelvis delbetalningar.

Det innebär även att e-handlare kan räkna med att inge ett tryggt och positivt intryck hos exempelvis kunder och besökare i de kanaler där svea checkout används.

Svea betalning är nämligen uppsatt för att du ska kunna ta betalt via både faktura, delbetalning, Swish, direktbetalningar och givetvis kortbetalningar.

Med Svea Checkout kan du erbjuda kunder attraktiva villkor vid delbetalning som innebär att dina kunder kan välja att delbetala på 3-12 månader räntefritt!

I övrigt är Svea checkout integrerat med flera av de mest populära e-handelsplattformar som finns på den svenska marknaden idag. Hit hör exempelvis WooCommerce men även några av de mest populära svenskutvecklade plattformar som förekommer på marknaden kan med fördel användas med Sveas betallönsing.

svea ekonomi och web pay

Fördelar med Svea Ekonomi och Svea webpay

 • Låga transaktions- och anslutningsavgifter. Med reservation för att priserna som Svea Ekonomi erbjuder beror på ditt företags omsättning och snittorder etc. men överlag kan de erbjuda goda och konkurrenskraftiga transaktionsavgifter och priser.
 • Bra internationell täckning med stöd för att hantera betalningar från kunder i både Norden och vissa övriga europeiska länder (Nederländerna och Tyskland).
 • Svea checkout är en dynamisk betaltjänst där du har möjlighet att erbjuda en smidig lösning för både företags- och privatkunder. Du kan exempelvis anpassa både checkouten och fakturor med din företagslogga. En fördel för framförallt företagskunder, är att Svea Checkout möjliggör för kunden att välja leveransadress. Kunden kan på så vis genomföra köp i din webshop och vid behov välja den leveransadress som passar dem. Företagskunder kan på så vis beställa till olika lager, fysiska butiker eller kontor etc.
 • Som kund till Svea Ekonomi får du tillgång till en personlig handläggare och kundansvarig som har möjlighet att ge dig bra och mer personlig support för att adressera ditt företags specifika behov.
 • Svea checkout möjliggör att kunder kan välja att betala via faktura med relativt höga maxbelopp.
 • Utbetalningar till anslutna handlare sker på daglig basis. Det innebär att handlare får betalt mer eller mindre direkt även om kunden väljer att dela upp betalningen.
 • Sveas betallösning är integrerad med flera populära e-handelstjänster på den svenska marknaden. Hit hör exempelvis WooCommerce, Starweb, Abicart mfl. För den som använder WooCommerce går det att ansluta genom att installera en kostnadsfri plugin.
 • App för företag som söker en mer anpassad lösning: Via Svea app wallet kan du anpassa din checkout med de betallösningar som du vill erbjuda kunderna. Det här kan vara ett bra sätt för företag som vill kunna erbjuda exempelvis branschspecifika betallösningar.
sveawebpay

Intresserade den här artikeln dig? Lär dig e-handel och digital entreprenörskap med Nordboost! Här finner du mer information om betallösningar för e-handel, omnikanal och digitalt företagande!