9.3 Inställningar i Facebook Business Manager

När kontot är skapat är det möjligt att göra följande inställningar; lägga till en Facebooksida med koppling till Business Managern, lägga till Ads Manager för hantering av annonser samt lägga till användare.

Stegen nedan beskriver hur du går tillväga för att ställa in ditt konto i Facebook Business Manager så att du sedan ska vara redo att börja annonsera.

Lägga till Facebooksida

Lägga till Ads Manager

Nu när vi har lagt till vår sida är vi nästan klara och behöver lägga till det sista för att kunna komma igång med vår annonsering. Det sista vi behöver göra är att skapa ett annonskonto.

  1. Börja med att gå in på “Annonskonton” under “Konton” och tryck på knappen “Lägg till”. Du får sedan upp en ruta med tre val. Här väljer vi “Skapa ett nytt annonskonto”.

2. För att komma vidare behöver vi fylla i uppgifterna. En viktigt del här som vi inte vill missa är att välja rätt valuta i inställningarna.

3. När du är klar med inställningarna kan du trycka på “Nästa”. Annonskontot är nu skapat och du har möjlighet att lägga till behörighet här direkt eller lägga in behörighet senare under “inställningar” i menyn. Du kan börja med att lägga behörighet till dig själv för att kunna gå vidare.