Ny utbildning för Sverige inom e-handel på distans

Letar du efter en bra utbildning för att lära dig e-handel? Nordboost erbjuder Sveriges främsta distanskurser inom e-handel och är även Sveriges enda utbildningspartner till Shopify. Shopify är en av världens mest populära e-handelsplattformar inom segmentet B2C.

Förutom att utbilda svenska e-handlare i hur man gör för att lyckas med försäljning online, tillhandahåller Nordboost även tips och informativa artiklar om exempelvis betallösningar för e-handel, digital marknadsföring för e-handel och en rad andra områden som är essentiella för att lyckas med framgångsrike e-handel.

Här nedan har vi listat några av våra mest populära utbildningar. Alla kurser har minst en (men valigen fler) moment som du kan ta gratis för att förstå innehållet i respektive utbildning bättre.

Några fördelar med Nordboosts utbildningar är:

  • Utbildningarna har tagits fram av personer som faktiskt jobbar med de områden som de undervisar i. Våra kursen är inte fulla med teoretiska modeller som ger litet eller inget praktiskt värde i praktiken. Tvärtom får du tips och vanligen praktisk erfarenhet medan du tar våra utbildningar.
  • Alltid personligt certifikat som utfärdas efter avslutad utbildning.
  • Studera online, när du vill, var du vill. Våra kurser kan du ta om och gå tillbaka till vid behov. Vi ger användare livstids tillgång till kurserna (eller tillgång så länge kurserna erbjuds på nordboost.se.)

Populära utbildningar i e-handel på Nordboost

Här nedan har vi listat några av våra mest populära utbildningar relaterade till e-handel. Utbildningarna riktar sig till både entreprenörer och företagare såväl som till karriärister och professionella.

Sveriges enda officiella utbildning i Shopify

I princip alla entreprenörer som säljer produkter och tjänster på nätet har hört talas om Shopify. Men vad är Shopify och vad är det som gör plattformen så otroligt populär? Shopify är i likhet med flera andra e-handelsplattformar på marknaden avsett för att göra det enkelt för framförallt mindre och medelstora e-handelsföretag att sälja på nätet.

Shopifys fördel och tillika nackdel är att du kan göra otroligt mycket mer med plattformen än med många andra e-handelslösningar på marknaden. Det beror främst på att Shopify är integrerat med väldigt många andra system som e-handlare på olika marknader har för vana att använda.

Det innebär att webbutiker som skapas med Shopify blir väldigt “skalbara”. Med Shopify kan e-handlare sälja via omnikanal (butik och webshop), man kan även koppla på försäljning via i princip alla digitala kanaler inom sociala medier, email och marknadsplatser.

Eftersom att Shopify är en av de mest populära e-handelsplattformar som finns i Sverige hittar du mängder med kompatibla tredjepartsstjänster som passar svenska e-handlare. Hit hör exempelvis Swish, Klarnas checkout, Zettle By PayPal (iZettle) och smarta lösningar för billig frakt och logistik.

Det kanske låter som att Shopify är fantastiskt och det är förvisso sant men alla valmöjligheter med Shopify gör det även krångligt. Vilken betallösning ska man använda? Vilket tema är bäst och hur gör man för att ta betalt via en fysisk kassa som man kopplar till Shopify?

Nordboost erbjuder Sveriges enda officiella utbildning i Shopify. Med vår kurs blir även den som aldrig skapat en webshop, expert och kan framgångsrikt bygga webbutiker med Shopify.

Kursens innehåll:

Kursen guidar dig från noll. Du lär dig till att börja med hur du använder Shopifys plattform. Därefter lär du dig vad du ska tänka på för att från grunden bygga en webbutik som ger dig rätt förutsättningar för att sälja på nätet. Du lär dig allt ifrån design och hur du skapar tillit hos dina kunder till hur du kan sätta upp din webbutik med appar och fraktlösningar.

Under kursens gång bygger du en egen webshop med Shopify och i slutet av kursen har du skapat en egen webbutik i världsklass. Det här är en utbildning som passar både entreprenörer så väl som personer som vill jobba i Shopify för att lära sig hur systemet används på bästa vis.

SEO | Distansutbildning för dig som vill ta dig till toppen av Google

SEO, eller sökmotoroptimering är det arbete du lägger ner på din webbplats för att ranka bättre på Google. Det kan vara allt från att säkerställa att din sida fungerar bra tekniskt till att ditt innehåll är fokuserat och relevant för din målgrupp. SEO går även ut på att lyckas attrahera länkar från andra sajter av betydelse.

”Syns du inte, så finns du inte” sa man också förr i tiden när man pratade om reklam och i dagens läge är det minst lika sant. En skillnad idag är att allt handlar om att synas i Google där mer än 95 % av alla sökningar på webben görs – och syns du inte där, så finns du inte.

I andra länder finns det flera sökmotorer och Microsofts sökmotor, Bing, används i större utsträckning på vissa marknader, men i Sverige är det bara Google som gäller så det är där du ska lägga all kraft – och lyckas du bra kan du får relevant trafik till din webbplats, varje dag, utan kostnad!

SEO är svårt – eller?

Men hur gör man för att lyckas på Google? Är det inte väldigt komplicerat och svårt? Inte alls tycker författaren och föreläsaren Christer Pettersson, som arbetat med e-handel och SEO i mer än femton år och som precis tagit fram en onlinekurs för dig som vill lära dig grunderna i SEO:

”En god nyhet är att SEO inte är speciellt svårt – det är hög tid att avmystifiera sökoptimering! Man kan ofta få en uppfattning att sökoptimering är väldigt komplicerat, men de allra viktigaste delarna av SEO som ger mest resultat och mest pang för pengarna och som vi kommer gå igenom i den här kursen är relativt enkla – det är inget trolleri eller magisk kunskap som behövs: Det är din tid och ditt engagemang det handlar om.”

Christer Pettersson
Foto: Martin Fältström

Kursens innehåll

Kursen är uppdelad i tio delar och går igenom allt från vad SEO är och hur det fungerar till hur du tar fram intressant och relevant innehåll och sedan strukturerar din sida på bästa sätt.

Du får även lära dig hur du kan optimera utanför din egen sajt och få länkar och PR från andra webbsidor. Du lär dig även hur du kan nyttja intressanta SEO-möjligheter som är unika för e-handlare, samt hur du efter avslutad kurs kan fortsätta att lära dig mer och utveckla dina kunskaper i SEO.

Så om du jobbar strukturerat med de SEO-områden och de SEO-tips som beskrivs i kursen så kommer du snabbt märka positiva resultat på dina placeringar i Googles träfflistor!

Läs mer om SEO-kursen

Om kursens upphovsman

Christer Pettersson har arbetat med e-handel, digital försäljning och digitalt innehåll i mer än 15 år på företag som Eniro, IDG, Arvato och Apollo Travel Group. Nu arbetar Christer som E-commerce Manager på Hultafors Group och han är även aktiv som föreläsare och författare, bland annat till böckerna ”Gräv guld i dina egna kanaler” och ”SEO för alla”.

(Foto: Martin Fältström)